| osmanlı padişahları | |
|
|
en çok hangisini seviyosunuz? | osman bey | | 0% | [ 0 ] | çelebi mehmet | | 14% | [ 1 ] | fatih sultan mehmet | | 43% | [ 3 ] | yavuz sultan selim | | 0% | [ 0 ] | kanuni sultan süleyman | | 0% | [ 0 ] | lV.murat | | 0% | [ 0 ] | II.mahmut | | 0% | [ 0 ] | II.abdülhamit | | 43% | [ 3 ] |
| Toplam Oylar : 7 | | |
|
Yazar | Mesaj |
---|
kArtAl TUĞGENERAL
| Konu: osmanlı padişahları Paz Mayıs 10, 2009 10:39 am | |
| en çok hangisini seviyorsunuz? | |
|
| |
kArtAl TUĞGENERAL
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Paz Mayıs 10, 2009 10:45 am | |
| ben II:abdülhamit i çok seviyorum o çok zor bir dönemde osmanlının başına gelmiş ve muhteşem zekası ve imanıyla osmanlı devletini 33 yıl ayakta tutmuş çevremizi saran sömürgecilerle çok çetin mücadele etmiştir fakat nedense en çok o yanlış anlaşılmış biraz baskıcı yönetim uyguladı diye herkes tarafından eleştirilmiştir hatta ****** bile onu eleştirmiş fakat sonra yanıldığını kendiside anlamıştır
ama tevfik fikret gibi dönemin aydın geçinen tayfası onu çok yermişler tevfik fikret abdülhamit in arabasına bomba koyan ermeniye bir şiirinde şanlı savaşçı demiş ve bombayı zamanında patlatmadı diye ona sitem etmiştir
yine abdülhamit kendisine pusu kuran ermeniyi yanına alıp kendi elemanı olarak çalıştırmıştır | |
|
| |
kArtAl TUĞGENERAL
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Paz Mayıs 10, 2009 10:48 am | |
| abdülhamit kerbela yı çok seviyomuş ve kerbela toprağından yaptırdığı tuğlayı yatağının başucunda tutuyormuş ayrıca sabahları yere abdestsiz basmamak için önce o tuğlayla teyemmüm alıp sonra su ile abdest alıp namaza gidiyormuş | |
|
| |
Fenerbahçe YARBAY
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Ptsi Mayıs 11, 2009 3:03 am | |
| istanbulu fethetmiş daha nolsun bee | |
|
| |
kArtAl TUĞGENERAL
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Ptsi Mayıs 11, 2009 9:44 am | |
| haklısın ama abdülhamit osmanlının en zor döneminde başa gelmiş 33 yıl davleti ayakta tutmuş belki fatih zamanında gelseydi abdülhamit daha ii olurdu | |
|
| |
ter_or_55 ER
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Ptsi Mayıs 11, 2009 10:28 am | |
| abdülhamit gerçekten çok zeki onun zekasına hayranım | |
|
| |
kArtAl TUĞGENERAL
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Ptsi Mayıs 11, 2009 10:41 am | |
| aynen bende hastayım onunla ilgili -ll.abdülhamit in kurtlarla dansı- adlı kitabı okudum hayran oldum abdülhamit büyük devletlerin arasındaki çatışmalardan çok ii faydalanmış çok zekiymiş çok ama yanlış anlaşılmış
özellikle osmanlıdan toprak isteyen yahudilere verdiği tepki yüzünden yahudiler onu kızıl sultan ilan etmişler bizdeki bazı kafasızlar,yahudi yalakaları,para için herşeyi yapacak adamlarda onları desteklemişler | |
|
| |
prince_kenan TÜMGENERAL
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Ptsi Mayıs 11, 2009 7:12 pm | |
| ben fatihin yanındayım her zaman fethedilmez denen yeri zekası ve güçlü ordularıyla fethetmiş | |
|
| |
yasin60 ast subay başçavuş
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Ptsi Mayıs 11, 2009 8:36 pm | |
| çelebi mehmet bence osmanlı devletni epey bir kötü dönemindeyken kurtarmış | |
|
| |
Fenerbahçe YARBAY
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Ptsi Mayıs 11, 2009 11:42 pm | |
| - prince_kenan demiş ki:
- ben fatihin yanındayım her zaman fethedilmez denen yeri zekası ve güçlü ordularıyla fethetmiş
ayneen bencede | |
|
| |
kArtAl TUĞGENERAL
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Salı Mayıs 12, 2009 11:57 pm | |
| haklısın fatih de çok zeki ama ne bilim abdülhamit çok zor bir dönemde başa gelmiş çok iş yapmış çok zorlanmış ama yılmamış onun yaptıkları sayesinde çanakkale yi kazandık onun sayesinde halk eğitim açısından gelişti gerilemeden sonra sadece abdülhamit döneminde osmanlıın nüfusu artmış geri kalan dönemlerde hep azalmış ben hepsini seviyorum ama abdülhamit in yeri başka bir de en çok suçlanan en çok haksızlığa uğrayan padişah olduğu için onun yeri başka | |
|
| |
prince_kenan TÜMGENERAL
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Paz Mayıs 24, 2009 7:41 pm | |
| aslında bütün osmanlı padişakları iyiymiş bi kaç pürüz haricinde işte | |
|
| |
kArtAl TUĞGENERAL
| Konu: Geri: osmanlı padişahları Ptsi Mayıs 25, 2009 12:46 pm | |
| kenan o pürüzlerinde çoğu sallamaymış yaw maksat osmanlı padişahlarını kötülemek olsun diye milletin uydurduğu şeylermiş bizim hoca baya anlattıydı ne iftiralar atmışlar padişahlara varya | |
|
| |
| osmanlı padişahları | |
|